Alajärvi

 1. Alajärven kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan esittää valtuustolle, että se valitsee uudeksi hallintojohtajaksi OTK Nina Pärssisen ja varalle HM Päivi Huhtalan.

 2. Kokeilulla haetaan helpotusta työvoimapulaan

  Alajärvi, Soini ja Vimpeli ovat käynnistämässä Asenteella duunia -kehityshankkeen, jolla pyritään helpottamaan työvoiman liikkuvuutta yrityksissä ja sitä kautta yritysten työvoimapulaa erityisesti rakennusteollisuudessa.

 3. Kiinteistöverolla täytettä Soinin kassaan

  Soinin kunnan tuloveroprosentti on ensi vuonna 21,75 eli prosentti säilyy ennallaan.

 4. Mekaanisen puunjalostusteollisuuden laitteita ja kuljetinjärjestelmiä valmistavan Kujakon Oy:n toimitusjohtaja Jouni Kujala on valittu Alajärven Vuoden Yrittäjäksi.

 5. Lappajärven siirtyessä vuoden vaihteessa Kuntayhtymä Kaksineuvoisesta Järvi-Pohjanmaan perusturvaan siirtyy mukana 40 työpaikkaa ja kahdeksan uutta perustetaan.

 6. Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta totesi kokouksessaan 6. marraskuuta, että syyskuun toteutuman perusteella sosiaalipalveluissa joudutaan anomaan talousarviomäärärahoja lisää 1 000 000 euroa.

 7. Taiteilija Ritva Lindbergin Kesän ja syksyn värit -taideteos kiertää Järviseudun kirjastoja Vimpelistä alkaen. Siellä osallistavaa taidetta edustava installaatio on esillä marraskuun ajan.

 8. Kamera löytää valoa pimeydestä

  Soinilaisen Jani Ojalan valokuvanäyttely Älä pelkää pimeää on avoinna Alajärven kirjaston lukusalissa marraskuun ajan. Erityisen näyttelystä tekee sen, vaikka kaikki sen kuvat on otettu pimeällä, kuvissa on paljon erilaista valoa.

 9. Vimpelin kunta pyysi, että Alajärven kaupunginhallitus käyttää otto-oikeutta Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunnan päätökseen palauttaa kotihoidon asiakasmaksut aikaisemmalle tasolle. Kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan kumota päätöksen, koska sillä on taloudellisia vaikutuksia Alajärven ja Vimpelin talousarvioihin 2019.

 10. Alajärveläisen Pirjo Huhtakankaan vetämä alkeiskurssi Evijärven kunnantalon Tiira-taidetilassa täyttyi hetkessä.