Alajärvi

 1. KUN Luoma-ahon nuorisoseura tuli käyttöikänsä päähän ja koulun ovet laitettiin kiinni sisäilmaongelmien vuoksi, kylällä ei jääty pyörittelemään peukaloita. –Tämä on vireä kylä, jossa on paljon perheitä ja palvelut lähellä. Toimiva kyläyhteisö tarvitsee kokoontumistilan, toteaa kyläyhdistyksen hallituksen jäsen, Sara Ojajärvi.

 2. ALAJÄRVEN Nesteellä kävi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kutsumattomia vieraita.

 3. AIEMMIN Alajärven kaupungin viestinnästä vastanneen Henna Matintuvan siirryttyä Liikunta-Aalto -hankkeen projektipäälliköksi viestintäsuunnittelijan saappaisiin hyppäsi Kirsi Lassila.

 4. ALAJÄRVI kokosi yhteen yhdeksän kuntaa, jotka tarjoavat ilmaista liikunta- ja valmennusneuvontaa yhteistyössä UKK-instituutin kanssa. –Kaupungeissa mietitään, miten liikuntapaikat saataisiin parhaiten palvelemaan asukkaita. Kokeillaan, voiko kaupunki toimia urheiluseuran tavoin, soveltaa samoja toimintatapoja kokonaiseen kaupunkiin. Liikuntaa halutaan edistää kaikissa ikäryhmissä, kertoi vuoden alussa käynnistyneen Liikunta-Aalto -hankkeen projektipäällikkö Henna Matintupa.

 5. ELY-keskus myönsi viime vuonna yrityksen kehittämisavustusta Etelä-Pohjanmaan pk-yrityksille reilut 3,5 milj. euroa. Kaikkiaan kuluvalla EU-ohjelmakaudella (1.7.2014 lähtien) on kehittämisavustusta myönnetty maakunnan pk-yrityksille yhteensä yli 15 milj. euroa.

 6. Alajärveläinen Elena Laukkola oli haaveillut maalaamisesta pitkään. Hän rohkaistui lopulta kysymään tyttärensä Ilonan kuvataidekoulun opettajalta Marjut Mässbackalta, olisiko aikuisille taidekurssia, ja aloitti kansalaisopiston maalausryhmässä vuosi sitten.

 7. KYLLÄ se on tuonut melkein kaikkea: hyviä kavereita, hienoja reissuja ja muistoja sekä hyvän kunnon, toteaa alajärveläinen aikuisurheilija Irma Niemi-Pynttäri harrastuksestaan, joka alkoi eläköitymisen jälkeen.

 8. TÄSTÄ maapallosta ei paljon lapsille jää, jos tämä kulutushysteria jatkuu, toteaa Romukioskin toimitusjohtaja Satu Hallinen. Suomalaisissa pihoissa ja autotalleissa lojuu käyttämättömänä valtava määrä erilaisia metalleja, akkuja ja muita hyödynnettäviä materiaaleja. –Nurkkien siivouksesta hyötyisi moni: vaimo on tyytyväinen siivouksesta, siivoaja saa liikuntaa ja rahaa tehden samalla ympäristöteon.

 9. Neljännet Ready 4 Life - messut järjestetään Alajärven monitoimihallilla 30. tammikuuta. Esillä ovat vanhaan tapaan alueen opiskeluvaihtoehdot, mutta nyt rinnalle on nostettu myös työpaikkojen ja yritysten tulevaisuuden työvoimatarpeiden esittelyt.

 10. Tapahtui Alajärvellä 2019

  Alajärvellä järjestettiin viime vuonna monia mielenkiintoisia tapahtumia. Tässä joitakin poimintoja kuluneelta vuodelta.