Alajärvi

 1. ALAJÄRVEN seurakunta teki viime vuonna 208 690 euroa ylijäämäisen tuloksen, vaikka talousarviota tehtäessä tulos näytti 5 914 euron alijäämää.

 2. Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara ja Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli ovat ilmeisesti harrastaneet koronakevään aikana liian vähän liikuntaa, sillä miehet ovat nyt päättäneet tempaista oikein kunnolla kävelemällä yhdessä Lappajärven ympäri!

 3. Kovaa peliä esports-sarjoissa

  VIMPELIN Vedon esports-joukkueen kevätkausi on edennyt loppumetreille. Koska FEL (Finnish Esports League) käynnistyi jälkijunassa, sen finaalit jatkuvat heinäkuulle asti. Samoin ESEA:n (E-Sports Entertainment Association) kolmatta tasoa, Main-sarjaa, pelataan vielä. Kausi on tähän mennessä…

 4. Suomen Yrittäjien teettämän Kuntabarometri 2020 -kyselyn kuntakohtaiset tulokset ovat saapuneet. Järvi-Pohjanmaan alueen kunnat ovat arvioineet oman kuntansa yrityspalvelut Etelä-Pohjanmaan maakunnan ja koko maan keskiarvoa paremmaksi.

 5. KORONAKEVÄT lisäsi ruoka-avun tarvetta. –Tarve on kasvanut jopa 3,5-kertaiseksi, laskeskeli Moms for Kids -yhdistyksen puheenjohtaja Elina Rantalahti.

 6. KYLLÄ tätä leiriä oli odotettu! Olen ollut kevään melko lailla neljän seinän sisällä, joten tämä tekee hyvää, kertoi Kaarina Höykinpuro. –Mukavaa ja rentoa maalaamista. Voin suositella muillekin! Toista kertaa entisissä Järviseudun sairaalan tiloissa järjestetty Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kesätaideleiri tarjosi neljän päivän intensiivisen ja inspiroivan maalausrupeaman. Yhdeksän leiriläistä sai kokeiltavakseen uusia tekniikoita entisten rinnalle.

 7. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvan alueella viime vuosi oli pohjanoteeraus syntyvyyden suhteen. Kuluvasta vuodesta on äitiysneuvolaan ilmoittautuneiden mukaan tulossa hieman parempi, kertoi terveydenhoitaja Tiina Särkijärvi.

 8. LukeKasKas-mobiilisovellus tuo kasvitauti- ja tuhoojatiedon viljelijöille reaaliajassa ja paikkatietoon sidottuna. Kansalaishavainnointiin perustuvan ilmaisen sovelluksen voi ottaa käyttöön Luonnonvarakeskuksen (Luke) maatalousinfo.luke.fi-sivustolta.

 9. ALAJÄRVEN Nelimarkka-museo on ottanut keväällä aimo harppauksen kohti tavoittelemaansa hiilineutraaliutta. Museon taustalla toimivan Nelimarkka-Rahasto sr:n tuella museon katolle asennettiin oma aurinkosähkövoimala.

 10. Postin jakelussa on ongelmia.