Alajärvi

 1. Opiskelija voi saada opintotukea kesällä, jos hän opiskelee. Hae opintotuki verkossa.

 2. PESÄPALLOLIITON liittojohtokunta ei voinut vielä viime viikolla tehdä varmoja päätöksiä pesäpallokauden kohtalosta: ensin odotetaan aluehallintovirastojen ohjeita. Nuorten sarjat ja alemmat sarjat voidaan tämänhetkisen tiedon mukaan käynnistää jo kesäkuussa. Pääsarjojen osalta tiedotetaan lisää tällä viikolla.

 3. Kevään 2020 ylioppilaat

  Kevään 2020 ylioppilaat selviävät tänään tiistaina. Päivitämme uutista, kun koulut toimittavat meille tietoja ylioppilaiksi valmistuvista.

 4. Yrityspalvelukeskuksessa työskentelee yritys- ja rahoitusasiantuntijoita Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen ELY-keskuksista, Etelä-PohjanmaaTE-toimistosta sekä Business Finlandista. Yrityksiä tuetaan niin yrityksen perustamiseen, kasvuun, kehittämiseen kuin kansainvälistymiseenkin liittyvillä rahoitus- ja asiantuntijapalveluilla.

 5. Järviseudun museossa on koronasulun aikana jouduttu perumaan näyttelyitä ja tekemään lomautuksia.

 6. Yksityisen hoidon tukea saavien perheiden pitää ilmoittaa Kelaan, jos lapsen hoitojärjestelyt muuttuvat kesällä. Ilmoituksen voi tehdä helposti verkossa.

 7. Koronakriisi voi vaikeuttaa laskujen ja velkojen maksua, jos tulot vähenevät esimerkiksi lomautusten vuoksi. Alla on neljä asiaa, joihin kannattaa tutustua, jos raha-asiat alkavat ahdistaa. Tutustu myös vinkkeihin, jotka auttavat tarkastelemaan rahankäyttöä korona-aikaan.

 8. Yli yhdeksän kymmenestä Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta autoilevasta kertoo jättävänsä riittävän sivusuuntaisen turvavälin ohittaessaan pyöräilijää. Kaksi kolmesta pyöräilijästä kuitenkin kokee, että ohi ajetaan liian liki. Liikenneturva painottaa turvavälin tärkeyttä pyöräilijää ohitettaessa. Riittävään etäisyyteen vaikuttavat myös oman ajoneuvon vauhti ja koko. 

 9. Kirjoittajat korostavat, että kuolleen puun määrä talousmetsissä ei ole riittävä lahopuuta tarvitsevan lajiston kannalta. Parannuskeinoina he ehdottavat kuolleen puun ja vanhojen puuyksilöiden nykyistä huomattavasti kattavampaa säästämistä hakkuissa, säästöpuuston ja kulotuksen lisäämistä sekä metsäsertifioinnin kehittämistä.

 10. Poliisi tiedotti 4 - 8.5 2020 tapahtumista Pohjanmaan alueella.