Alajärvi

  1. Team Alajärvi haastaa kaikki Suomen kunnat Liikunta-Aaltoon!

  2. Pyöräilysesonki on kevään myötä alkanut, ja moni kuljettaa myös lapsia fillarin kyydissä. Silloin tärkeintä on pitää lapsen turvallisuus etusijalla kaikissa tilanteissa. Liikenneturvan tuore video kertaa tärkeimmät asiat lapsen turvallisessa kuljettamisessa pyörällä.

  3. Työllisyystilanteessa on tapahtunut nopea käänne heikompaan. Koronaviruksen leviämisen hidastamiseen tähtäävät toimet heijastuvat erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna.

  4. Ihmiset suuntaavat poikkeusoloissa luonnon helmaan. Siksi Petteri Karvisen ensi kuussa ilmestyvä kirja Luonnonystävän vuosi – 100 tapaa uppoutua luontoon eri vuodenaikoina on ajankohtaisempi kuin Karvinen sitä kirjoittaessaan olisi voinut uskoakaan.

  5. Syntymäpitäjä Vimpeli ja rakas Järviseudun murre ovat yhä Irma-Liisa Juutin sydäntä lähellä, vaikka elämä on ollut vuosikymmenten ajan muualla.

  6. ALAJÄRVEN vapaa-aikatoimen ja Alajärven Ladun perinteinen kesäinen pyöräilyhaaste toteutetaan tänä vuonna teemalla Bongaa torneja ja näköalapaikkoja. Mukana on myös kaksi kohdetta Vimpelin puolelta.

  7. JÄRVI-POHJANMAAN alueella koronavirustilanne on toistaiseksi rauhallinen. Perusturvassa uskotaan, että mahdollisen epidemian aikana potilaita voidaan hoitaa koulutetun henkilökunnan voimin muutaman viikon ajan ilman ongelmia.

  8. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvassa ikäihmisille on palveluita tarjolla laajalla skaalalla kuntouttavasta ja virkistävästä päivätoiminnasta kotihoitoon ja -kuntoutukseen sekä kotisairaalaan. Palveluita on kehitetty asiakkaiden tarpeiden mukaan, totesi vs. peruspalvelujohtaja Marita Ylilahti. Haasteena on saada ympärivuorokautisen, tuetun asumispalvelun määrää alemmas kohti valtakunnallisia ja maakunnallisia suosituksia, mikä ei ole ihan helposti tehty seudun ikärakenteen vuoksi. Perusturvan alueen kunnista Lappajärvellä vanhusväestön määrä on asukkaista suurin, noin 25 prosenttia.

  9. Pohjanmaan poliisilaitos tiedotti pääsiäisenajan tapahtumistaan maanantaina 13.04.2020 kello 10.12.

  10. Hankkeen tavoitteena on selvittää, millainen on hyvä ja toimiva vesihuolto vuonna 2050 ja millaisilla toimilla siihen päästään. Hanke on alkanut vuoden 2020 alussa ja valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä.