Alajärvi

 1. HALLITUKSEN linjauksen muutos pienten koululaisten lähiopetuksen osalta ei tehnyt Alajärven sivistystoimen toimialueella merkittävää muutosta oppilaiden määrään.

 2. Koronakriisin aiheuttama taloudellinen taantuma huolettaa erityisesti palvelualan pienyrittäjiä, kertoo Alajärven Yrittäjien puheenjohtaja Kirsi Kujala. –Huoli omasta ja perheen toimeentulosta on suuri. Monenlaisia kysymyksiä on ilmassa, koska on epätietoisuus tilanteen kestosta ja omien toimien sekä valtion tukimuotojen riittävyydestä.

 3. Ihmiset ensin, talous sitten

  Kortesjärveläinen kansanedustaja Janne Sankelo (kok.) kiteyttää tunnot Arkadiamäeltä yhteen lauseeseen: –Eduskunnassa istuu nyt puolue nimeltä Suomi, joka hakee ratkaisuja tilanteeseen, politikoinnille ei ole nyt tilaa.

 4. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 7,7 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,5 prosenttia.

 5. HALUAMME rauhoitella ihmisiä, mitään kamalaa tilannetta täällä ei ole. Jos jotakin tulee, tiedetään, kuinka hoidetaan ihmiset, kertoivs. terveyspalvelujohtaja Marita Ylilahti Järvi-Pohjanmaan perusturvasta. –Meillä on potilaspaikkoja ja henkilökuntaa. Hän haluaa lähestyä koronaviruksen riskiryhmään kuuluvia yli 70-vuotiaita, jotka ehkä kokevat joutuneensa "kotiarestiin", että heidän omaisilleen.

 6. SUUN terveydenhuollon kiireetön toiminta tullaan keskeyttämään Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella maanantaista 30. maaliskuuta lähtien toistaiseksi, kertoi johtava hammaslääkäri Jaakko Anttila.

 7. JÄRVI-POHJANMAAN perusturva varautuu koronaepidemian laajenemiseen. Vaikka tilanne on toistaiseksi rauhallinen, suunnitelmia tehdään pidemmälle. Tiloja ja henkilökuntaa on reservissä pahemman varalle. Tiistaiaamuna käynnistää toimintansa terveyskeskuksen vanhassa osassa flunssapoliklinikka, jossa hoidetaan kaikki flunssaoireiset kiirevastaanoton potilaat.

 8. Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksessa ja terveysasemilla on tehty koronatilanteen vuoksi muutoksia asiointikäytäntöihin.

 9. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus harventaa bussiliikenteen vuoroja koronaviruksen vuoksi ensi maanantaista 23.3.2020 alkaen (Pohjalaismaakunnat)

 10. Poikkeuksellisista olosuhteista johtuen Alajärven kaupungin johtoryhmä teki maanantaiaamuna 17.3.2020 päätöksen antaa tarvittaessa teknisen puolen osalta tukea Vimpelille ja Lappajärvelle.