Alajärvi

 1. Nuorten toiminnan tulee olla nuorten itsensä näköistä ja heidän tulee saada vaikuttaa mahdollisuuksien mukaan sekä toiminnan sisältöön että nuorisotiloihin, kokee ohjaaja Jere Vähäsarja.

 2. Alajärven nuorisovaltuustoon ja uuteen Vintin tilatoimikuntaan kaivataan hakijoita.

 3. KEHITYSVAMMAISTEN ja muiden erityisryhmien tuetun ja ohjatun asumisen yksikkö Alajärvellä on valmis ottamaan vastaan ensimmäiset asukkaansa. Terveyskeskuksen ja hammashoitolan takana sijaitsevaa yksikköä esiteltiin perjantaiaamuna kutsuvierastilaisuudessa sen suunnittelussa ja rakentamisessa mukana olleille, luottamushenkilöille ja lehdistölle.

 4. lotulitteet ovat monella osa mökkeily- ja veneilykauden päättävien venetsialaisten juhlintaa. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) muistuttaa, että suojalasit suojaavat tehokkaasti silmävammoilta myös elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävissä venetsialaisissa. Ilotulitteiden mahdolliset käyttörajoitukset kannattaa varmistaa alueellisilta pelastuslaitoksilta.

 5. ENSIN keskustassa ja sittemmin Seppälän asuntoalueella toiminut perhetupa Pähkinä on ollut monelle lapsiperheelle tärkeä palvelu jo vuosien ajan. Nyt palvelu paranee entisestään, sillä toiminta Tulisalontiellä laajenee perhekeskuksen kohtaamispaikka Pähkinäksi.

 6. Luoma-ahosta Suomen vuoden kylä

  ALAJÄRVEN Luoma-aho on valittu tänä vuonna Suomen vuoden kyläksi. Viime vuonna ensin vuoden eteläpohjalaisen kylän tittelin itselleen voittanut Luoma-aho lähti tänä vuonna edustamaan maakuntaa valtakunnalliseen kilpailuun, josta niin ikään tuli voitto kotiin. Suomen vuoden kylän tittelistä kilpaili yhteensä 17 kylää eri puolilta Suomea.

 7. YMPÄRI Suomea kiertävä vapaaehtoisprojekti Miljoona Mikrosirua saapui Alajärvelle sunnuntaina 25. elokuuta. Projektin tarkoituksena on nimensä mukaisesti siruttaa ja rekisteröidä miljoona kennelnimetöntä eläintä, jotka ovat pääasiassa kissoja, koiria ja kaneja.

 8. Tapahtuma saanee jatkoa, mikäli lisää talkoolaisia löytyy yhä kasvavan tapahtuman toteuttamiseksi. Järjestäjillä oli lauantain jälkeen takki tyhjänä, mutta palautteen kerääminen tapahtumasta on jo käynnistynyt. Monenlaista opittavaa ja kehitettävää on, samoin mahdollisuuksia.

 9. Ankkurit pohtii strategiaa tulevaan

  Keskiviikkona Ankkureiden pesäpallojaosto linjaa, millä suunnitelmalla seura jatkaa toimintaansa Superpesiksestä tippumisen jälkeen.

 10. Vuoden 2020 KIILA-kuntoutukset uudistuvat. Muutosten tavoitteena on selkeyttää ja keventää KIILA-kuntoutuksen hakuprosessia.