Alajärvi

 1. Yksityiskäytössä olevien yli 40-vuotta vanhojen autojen ja nelipyörien katsastusaikaväli on jatkossa 2 vuotta. Lisäksi museoajoneuvoille otetaan käyttöön yksityiskäytössä yhtenäinen 4 vuoden ja luvanvaraisessa henkilö- tai tavaraliikenteessä yhden vuoden rullaava katsastusaikaväli.

 2. Ongelle! lauantaina 23.5.

  Suomen Vapaa-ajankalastajat haastavat Ongelle! lauantaina 23. toukokuuta ja tutustumaan oman asuinympäristön lähikalastuspaikkoihin. Onkiminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin, eikä tarvitse erillisiä lupia. Se on näin ollen helppo tapa tutustua kalastusharrastukseen. Mukava oma, oman perheen tai pienen kaveriporukan onkipäivä syntyy ensisijaisesti iloisesta mielestä, jonka hyvä paikkavalinta, kunnossa olevat varusteet sekä mieluisat eväät kruunaavat.

 3. Leipätiedotus ry:n leipomotilaston mukaan kahvileivällä ja konditoriatuotteilla herkuteltiin vuonna 2019 maltillisesti. Suomalaiset syövät keskimäärin 8,5 kg kahvileipää vuodessa. Tämä tarkoittaa kolmen pullan, leivoksen tai viinerin nauttimista viikossa.

 4. Lentotarkastukset tehostavat sähköverkon ylläpitoa ja turvallisuutta. Tänä kesänä tarkastuksessa on 3300 kilometriä keskijänniteverkkoa. Tämän vuoden lentokuvaus on viimeinen osa neljän vuoden projektia, jossa on lentokuvautettu Elenian koko 20 kilovoltin ilmajohtoverkko.

 5. Miesten Superpesiksen sarjaohjelmia ja kauden alkua saadaan vielä odottaa. Pesäpalloliitto kertoi perjantaina iltapäivällä, että suomensarja, maakuntasarja nuorten Superpesis ja C-nuorten SM-sarjat käynnistyvät porrastetusti 12. kesäkuuta alkaen. Niiden sarjaohjelmat julkaistaan ensi viikolla, Superpesiksen osalta tietoja voidaan odottaa myöhemmin.

 6. ALAJÄRVEN sivistystoimi teki kyselyn etäopetuksen sujumisesta Alajärvellä ja Vimpelissä sekä koululaisten vanhemmille että opetushenkilökunnalle. 98,6 prosenttia vastaajista arvioi, että etäopetus toteutui hyvin tai melko hyvin. Koko kyselyn tuloksia voidaan myös kokonaisuudessaan pitää erinomaisina, arvioi sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto.

 7. Hälytys ihmisen pelastaminen puristuksista torstaina 15.5.2020 kello 15:40.

 8. Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

 9. Elämä yllättää, ja uusia ovia aukeaa. Tuula T. Matintupa palasi Alajärvelle ja kirjoittaa korona-aikana 21. kirjaansa.

 10. Opiskelija voi saada opintotukea kesällä, jos hän opiskelee. Hae opintotuki verkossa.