Alajärvi

 1. Liput nousevat salkoon tämän viikon lauantaina Suomen luonnon päivän kunniaksi. Vuodesta 2013 asti vietetty juhlapäivä on tuonut luonnon juhlan osaksi vuodenkiertoa! Tänäkin vuonna Suomen luonnon päivä täyttyy tapahtumista ja retkeilevistä ihmisistä, joiden eväsreput pullistelevat mustikkapiirakoita.

 2. VIIME lokakuussa toimintansa aloittanut Alajärvi-Vimpeli Ohjaamo on tavoittanut kahdesta viiteen asiakasta per viikko. Se on ohjaamotoiminnan koordinaattori Oskari Viitakankaan mukaan väkilukuun suhteutettuna hyvä määrä, mutta edelleen parannettavaa on tiedottamisessa ja toiminnan markkinoimisessa kohderyhmälle.

 3. Nuorten toiminnan tulee olla nuorten itsensä näköistä ja heidän tulee saada vaikuttaa mahdollisuuksien mukaan sekä toiminnan sisältöön että nuorisotiloihin, kokee ohjaaja Jere Vähäsarja.

 4. Alajärven nuorisovaltuustoon ja uuteen Vintin tilatoimikuntaan kaivataan hakijoita.

 5. KEHITYSVAMMAISTEN ja muiden erityisryhmien tuetun ja ohjatun asumisen yksikkö Alajärvellä on valmis ottamaan vastaan ensimmäiset asukkaansa. Terveyskeskuksen ja hammashoitolan takana sijaitsevaa yksikköä esiteltiin perjantaiaamuna kutsuvierastilaisuudessa sen suunnittelussa ja rakentamisessa mukana olleille, luottamushenkilöille ja lehdistölle.

 6. lotulitteet ovat monella osa mökkeily- ja veneilykauden päättävien venetsialaisten juhlintaa. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) muistuttaa, että suojalasit suojaavat tehokkaasti silmävammoilta myös elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävissä venetsialaisissa. Ilotulitteiden mahdolliset käyttörajoitukset kannattaa varmistaa alueellisilta pelastuslaitoksilta.

 7. ENSIN keskustassa ja sittemmin Seppälän asuntoalueella toiminut perhetupa Pähkinä on ollut monelle lapsiperheelle tärkeä palvelu jo vuosien ajan. Nyt palvelu paranee entisestään, sillä toiminta Tulisalontiellä laajenee perhekeskuksen kohtaamispaikka Pähkinäksi.

 8. Luoma-ahosta Suomen vuoden kylä

  ALAJÄRVEN Luoma-aho on valittu tänä vuonna Suomen vuoden kyläksi. Viime vuonna ensin vuoden eteläpohjalaisen kylän tittelin itselleen voittanut Luoma-aho lähti tänä vuonna edustamaan maakuntaa valtakunnalliseen kilpailuun, josta niin ikään tuli voitto kotiin. Suomen vuoden kylän tittelistä kilpaili yhteensä 17 kylää eri puolilta Suomea.

 9. YMPÄRI Suomea kiertävä vapaaehtoisprojekti Miljoona Mikrosirua saapui Alajärvelle sunnuntaina 25. elokuuta. Projektin tarkoituksena on nimensä mukaisesti siruttaa ja rekisteröidä miljoona kennelnimetöntä eläintä, jotka ovat pääasiassa kissoja, koiria ja kaneja.

 10. Tapahtuma saanee jatkoa, mikäli lisää talkoolaisia löytyy yhä kasvavan tapahtuman toteuttamiseksi. Järjestäjillä oli lauantain jälkeen takki tyhjänä, mutta palautteen kerääminen tapahtumasta on jo käynnistynyt. Monenlaista opittavaa ja kehitettävää on, samoin mahdollisuuksia.