Alajärvi

 1. Metsän antimia alajärveläisittäin

  VALOKUVAAJA Antti Hintsan Kotini on metsä -projektin alajärveläinen osuus on nähtävillä kirjaston lukusalissa 3. tammikuuta saakka. Näyttely esittelee kymmenen alajärveläisen suhdetta metsään kuvin ja tarinoin.

 2. Alajärven kaupunginvaltuusto käsitteli maanantain kokouksessaan muun muassa hallintojohtajan valinnan sekä perusturvan talousarvioylitykset.

 3. Sami Hautamäki Alajärven Vuoden urheilija

  Alajärven Urheilujuhlassa sunnuntaina julkistettiin Sami Hautamäen valinta Vuoden urheilijaksi 2018.

 4. Jokaisella Järviseudun pitäjällä on pitkät perinteet joululehdistä. Nämä jokavuotiset julkaisut keräävät yhteen alueella asuvien ihmisten muistoja sekä valtavasti henkistä pääomaa, jota ei välttämättä muista julkaisuista löydy.

 5. Järviseutulaiselle e-urheilulle tunnustusta

  ETELÄ-POHJANMAAN eSports ry:n kilpajoukkue RPEAT eSports on kutsuttu yhtenä neljästä suomalaisesta organisaatiosta mukaan Jyväskylän yliopiston järjestämään Seminar on eSports, Exergaming, and Fantasy Leagues -konferenssiin.

 6. Paikallistuntijat tunnelmoivat lopuksi

  VIIME viikon tiistaina oli Paikallistuntijat-hankkeen loppuseminaari Hotelli Kivitipussa Lappajärvellä. Osa-aikaisina hankekoordinaattoreina ovat runsaan vuoden ajan työskennelleet Marjo Vistiaho ja Katriina Kojola. He kirjoittavat parhaillaan hankkeen loppuraporttia, mutta esittivät…

 7. Koululaiset kurkistivat kotiseutuhistoriaan

  ALAJÄRVI-SEURAN puheenjohtaja Juhani Salo esitteli viikon aikana kotiseutumuseon 13 yläkoulun luokalle. Terveyskeskuksen ja joen välisellä kaistaleella sijaitseva, 1850-luvulla rakennettu entinen lainamakasiini esineistöineen oli monelle koululaiselle ajatuksia herättävä kokonaisuus.

 8. Luoma-ahosta Vuoden eteläpohjalainen kylä

  Eteläpohjalaiset Kylät ry nimesi Alajärven Luoma-ahon Vuoden 2018 Eteläpohjalaiseksi kyläksi Könnin kylätalolla Ilmajoella lauantaina pidetyssä syyskokouksessaan ja kyläseminaarissa.

 9. Kaupan kehittämisryhmän perinteinen joulunavaus on saanut rinnalleen nyt jo kolmatta kertaa vietettävän Black Fridayn. Tapahtumia vietetään tänä vuonna perjantaina 23. marraskuuta sekä keskustan kauppaliikkeissä että Palotorilla.

 10. Alajärven kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan esittää valtuustolle, että se valitsee uudeksi hallintojohtajaksi OTK Nina Pärssisen ja varalle HM Päivi Huhtalan.