Alajärvi

 1. Joulu valaisee pihapiirin

  Tähdistä se lähti: ne kasattiin omassa pajassa ja valaistiin valoköynnöksellä. Sitten tehtiin pieni metallinen joulukuusi, joka sai oksilleen sarjan valolintuja ja monivärisen valosarjan. Siitä on nyt neljä vuotta, ja sen jälkeen Kati ja Kimmo Luoma-ahon pihapiiri on saanut lisää jouluvalokoristeita. Pihaa valaisee useampi kymmentä valosarjaa, ja se kerää Luoma-ahon kylätiellä kulkevien katseita.

 2. Järvi-Pohjanmaan ensimmäiseksi Special Luciaksi eli kehitysvammaisten Luciaksi kruunattiin keskiviikkoiltana Tuija Kuoppala Lappajärveltä. Ääniä annettiin yhteensä 476, joista voittaja sai hieman yli kolmanneksen.

 3. STEA julkaisi avustusehdotuksensa 5. joulukuuta. Sosiaali- ja terveysministeriö hyväksyy veikkausvaroista jaettavat summat myöhemmin.

 4. Mainos

  Muista hyödyntää Järviseudun Sanomien KESTOTILAAJAN edut. Tarjoamme kestotilaajille joka kuukausi 1-3 etua. Nyt, jos koskaan, kannattaa olla Järviseudun Sanomien KESTOTILAAJA!

 5. Kraatterijärven toimijat ry palkitsi ensimmäisen kerran vuoden yrityksen. Tunnustuksen sai Punaisen Tuvan Viinitila Alajärveltä.

 6. 9. JOULUKUUTA alkaen Etelä-Pohjanmaalla palvelee Päivystysapu 116 117 -puhelinpalvelunumero. Maksuttomaan numeroon voi soittaa ympäri vuorokauden, jos on kysyttävää sosiaali- ja terveyspalveluita koskevista asioista.

 7. Alajärven kaupungin kulttuuripalkinnon saivat Paalijärven kyläyhdistys ja Eerik Kantokoski Kipinöitä Unelan takasta -dokumenttielokuvasta. Sivistyslautakunta halusi palkinnolla kiittää elokuvan takana olevia tahoja paikallisen perinteen esille tuomisesta.

 8. Alajärven kaupunki on käynnistänyt kuvakilpailun, jossa haetaan maailman kauneinta joulukuusta.

 9. Kulunut vuosi oli urheilullisesti Alajärven kaupungin historian paras, todettiin uudessa monitoimihallissa vietetyssä urheilugaalassa.

 10. ANTTULAN Yökylän Alajärven yksikkö avasi ovensa erityislapsille syyskuun alkupuolella.