Alajärvi

  1. KYLLÄ tätä leiriä oli odotettu! Olen ollut kevään melko lailla neljän seinän sisällä, joten tämä tekee hyvää, kertoi Kaarina Höykinpuro. –Mukavaa ja rentoa maalaamista. Voin suositella muillekin! Toista kertaa entisissä Järviseudun sairaalan tiloissa järjestetty Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kesätaideleiri tarjosi neljän päivän intensiivisen ja inspiroivan maalausrupeaman. Yhdeksän leiriläistä sai kokeiltavakseen uusia tekniikoita entisten rinnalle.

  2. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvan alueella viime vuosi oli pohjanoteeraus syntyvyyden suhteen. Kuluvasta vuodesta on äitiysneuvolaan ilmoittautuneiden mukaan tulossa hieman parempi, kertoi terveydenhoitaja Tiina Särkijärvi.

  3. LukeKasKas-mobiilisovellus tuo kasvitauti- ja tuhoojatiedon viljelijöille reaaliajassa ja paikkatietoon sidottuna. Kansalaishavainnointiin perustuvan ilmaisen sovelluksen voi ottaa käyttöön Luonnonvarakeskuksen (Luke) maatalousinfo.luke.fi-sivustolta.

  4. ALAJÄRVEN Nelimarkka-museo on ottanut keväällä aimo harppauksen kohti tavoittelemaansa hiilineutraaliutta. Museon taustalla toimivan Nelimarkka-Rahasto sr:n tuella museon katolle asennettiin oma aurinkosähkövoimala.

  5. Postin jakelussa on ongelmia.

  6. Alajärven Liikunta-Aalto -hanke etenee. Kesän aikana järjestetään yhteistreenejä ja mukavaa ohjelmaa kaikille kaupunkilaisille. Alkukesästä väliaikaiset polkujuoksu- ja kävelyreitit ovat saaneet suuren suosion.

  7. Toukokuun alkupuolella osassa maakuntaa viimeisetkin lumet ja routa sulivat, mikä näkyi pohjaveden korkeudenseurannassa lievänä nousuna kun sulanut vesi imeytyi pohjavedeksi. Tämän jälkeen pohjavesipinnat ovat olleet kauttaaltaan lievässä laskussa. Pohjavedenpinnat ovat vielä ajankohdan keskiarvoissa tai hieman sen alla.

  8. ALAJÄRVEN 4H-yhdistyksen monipuolinen ja aktiivinen toiminta jatkuu vilkkaana tänäkin vuonna. Yhdistyksellä on 257 jäsentä. Viikoittaisia 4H-kerhoja ja teemakerhoja oli viime vuonna 23. Seitsemän aktiivisen 4H-yrittäjän yhteenlaskettu myyntitulo oli 8 367,55 euroa, ja 4H-yhdistys työllisti yhteensä 64 nuorta kerhon- ja leirinohjaajina, tapahtuma-avustajina, kotipalvelu- ja pihatöissä sekä Anna aikaa -kampanjan kautta vanhusten seuraksi ja avuksi.

  9. TYÖ etsii tekijäänsä –hankkeen projektipäällikön, Maria Yli-Sikkilän ideoiman ja luotsaaman Tervetuloa Super-Suomeen podcastin avausjakso on julkaistu Soundcloud-palvelussa.

  10. MIESTEN Superpesiksen mestaruudesta pelataan tällä kaudella 14 joukkueen voimin neljässä lohkossa. Päätös sarjan käynnistymisestä saatiin aikaan seurojen ja Pesäpalloliiton tiiviiden neuvotteluiden jälkeen. Pelit käynnistyvät 2. heinäkuuta. Otteluohjelmat valmistuvat tällä viikolla.