Alajärvi

  1. Alajärven kaupunki on käynnistänyt kuvakilpailun, jossa haetaan maailman kauneinta joulukuusta.

  2. Kulunut vuosi oli urheilullisesti Alajärven kaupungin historian paras, todettiin uudessa monitoimihallissa vietetyssä urheilugaalassa.

  3. ANTTULAN Yökylän Alajärven yksikkö avasi ovensa erityislapsille syyskuun alkupuolella.

  4. Alajärven Citykorttelissa sijaitsevissa Keitaan tiloissa voi viettää aikaa vaikka biljardia pelaamalla, juomalla kahvia ja lukemalla lehtiä. Päiväkeskusyhdistyksen toimintaan ovet ovat auki kaikille, matalalla kynnyksellä.

  5. POHJANMAAN Vapepan Härmänmaan paikallistoimikunta järjestää Kortesjärven palvelutoimistolla maanantaina 9. joulukuuta kello 18 kaikille avoimen, vapaamuotoisen infotilaisuuden, jossa on tarkoitus kartoittaa alueen Vapepa-toiminnan nykytilaa ja kehityskohteita.

  6. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tänään myöntänyt vuoden 2019 kansainvälistymispalkinnot. Vuoden kasvuyrityksenä palkittiin mekaanisen puunjalostuksen johtava yritys Suomessa, Keitele Forest Oy. Tulokasyritys on digitaalisen mainonnan kohdentamisen ja automatisoinnin työkaluja tarjoava Smartly.io Solutions. Yhteisöpalkinnon sai Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy, joka on vaikuttanut keskeisesti yli 2 miljardin euron arvoisten ulkomaisten investointien saantiin Kymenlaaksoon.

  7. Joukko yrityksiä ja yrittäjiä julkaisi marraskuussa keväästä asti kehittelemänsä facebook-ryhmän, joka on tarkoitettu maakuntien reuna-alueiden pienten kuntien ja kaupunkien yritysten näyteikkunaksi. Sen syvempi tavoite on lisätä yhteistyötä yli kuntarajojen ja varmistaa palveluiden säilyminen sen sijaan että ne valuisivat maakuntakeskuksiin.

  8. Alajärven kaupunginhallitus hyväksyi torstaina hallintokuntien laatiman talousarvion ensi vuodelle. Se on 313 000 euroa alijäämäinen. Valtuusto käsittelee talousarvion kokouksessaan 9. joulukuuta.

  9. Teknologiatiistai-tapahtuma toi Jamin metallialan yksikön tiloihin Vimpelin teollisuusalueelle yritysvieraita.

  10. Alajärven Työpaja Kipinässä ja Vimpelin Apajassa vietettiin eilen joulumyyjäisiä.