Uutiset

 1. Satavuotiaan Pirttisen nuorisoseuran puheenjohtaja Reijo Kalijärvi kertoo, että vaikka kylä onkin 1970-luvun jälkeen hiljentynyt, intoakin riittää yhä.

 2. Tukkilaisista kotiseututyön jatkajia

  Heikki Valijoen elämäntyölle voi olla luvassa myös jatkajia, sillä etenkin Reijo Saaren Välijoen rannassa vetämä tukkilaistaitokurssi on vedonnut juuri nuorempaan väkeen.

 3. Opiskelusta potkua työelämään

  K-Market Vedon kauppias, vimpeliläinen Ulla Laakso sai kesäkuussa Executive MBA-todistuksen kahden ja puolen vuoden opintojen jälkeen. –Välillä sitä vähättelee omia suorituksiaan, mutta olen ylpeä siitä, että sain suoritettua tutkinnon. Ei se ollut mikään pikkujuttu! Opiskelu oli iso panostus itseen, myös taloudellisesti, hän toteaa.

 4. Työttömien työnhakijoiden määrät jatkoivat heinäkuussa laskuaan kaikilla ELY-alueilla. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueella lasku jatkui kaikissa alueen seutukunnissa kuin myös yksittäisissä kunnissa. Maakunnan alin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli usean edelliskuukauden tapaan Kuortaneella, ollen nyt 4,5 %.

 5. Härmänmaan musiikkiopiston rehtori kertoo, miten soittomotivaatiota pidetään yllä

 6. Taikaa ja kiviä Lappajärvi-päivässä

  Lauantaina vietettiin Lappajärvi-päivää Nykälänniemellä. Siina & Taikaradio esiintyi ja Geologian tutkimuskeskuksen osastolla otettiin vastaan kivinäytteitä.Lue lisää Järviseudun Sanomista 34/2018.

 7. Hongisto ehdolle eduskuntavaaleissa

  Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja Reijo Hongisto kertoo asettuvansa ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

 8. Pantasusien sijaintitiedot ovat nähtävissä Luonnonvarakeskuksen (Luke) riistahavainnot.fi -palvelussa. Palvelulla pyritään ennaltaehkäisemään erityisesti susien aiheuttamia koiravahinkoja metsästyskauden aikana.

 9. Purjevene kaatui Lappajärvellä

  Vaasan hätäkeskuksesta tuli hälytys keskisuuresta vesiliikenneonnettomuudesta sunnuntaiaamuna klo 9 aikaan.

 10. Viranomaisvetoinen kotouttaminen on hidasta ja oleskeluluvan saamisen jälkeen maahanmuuttajien keskuudessa voi esiintyä toimettomuutta. Maaseutu tarvitsee väkeä, jotta se pysyy elinvoimaisena, mutta maahanmuuttajilla ei välttämättä ole verkostoa, mikä auttaisi heitä kotoutumaan ja jäämään paikkakunnalle – tai he eivät ole löytäneet tietänsä sinne.