Uutiset

 1. Pelastusliivin toimivuuden kannalta on tärkeää, että se on käyttäjälleen sopivan kokoinen ja riittävän kantokykyinen.

 2. Viimeisten kymmenen vuoden aikana vapaaehtoisesta suojelusta on tullut tärkeä osa metsien monimuotoisuuden turvaamista niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassa. Tämä selviää Pohjoismaisen ministerineuvoston rahoittaman ja Suomen ympäristökeskuksen toteuttaman hankkeen tuoreesta raportista.

 3. Mikroroskaksi kutsutaan yleisesti alle 5 mm:n kokoista roskaa. Mikroroskat ja erityisesti mikromuovit ovat viime aikoina saaneet yhä suurempaa huomiota ympäristöongelmana. Mikroroskia päätyy ympäristöön useista eri lähteistä, esimerkiksi liikenteestä, tekstiileistä ja kosmetiikasta.

 4. Valvonta alkaa keskiviikkona 16.5. kello 6.00 ja päättyy torstaina 17.5. kello 6.00. Valvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset.

 5. Kortesjärven yhtenäiskoulun kolme parasta taloustaitajaa olivat Aaro Kari, Aleksi Ahola ja Samuel Jutila.

 6. Kristillisdemokraattien aloite vaatii Kauhavalta panostusta koulutukseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen kouluissa.

 7. Kauhavan kaupunginvaltuutettuja huoletti valtuustossa kaupungin alkoholitarjoilut.

 8. Autonhuoltotyöt keskeytyivät iloisesti keskiviikkona 2. toukokuuta, kun alajärveläinen mies meni tarkastamaan netistä huoltoon tarvittavan varaosan hintaa. Samalla hän tarkisti Alajärven K-Supermarketiin jättämänsä Keno-pelin päiväarvonnan numerot. Kahdesta yhden euron rivistä toisessa oli päiväarvonnan kaikki kymmenen numeroa oikein, joilla tuli 200 000 euron voitto.

 9. Pub Sivuluisu avasi Kortesjärvellä

  Kortesjärven palvelutarjonta monipuolistui kun 27. huhtikuuta Hautamäen kiinteistöön avattiin Pub Sivuluisu.  Pubin yrittäjinä toimivat Jussi Tuomaala, Ville Nieminen ja Oskari Nieminen.  Yrittäjät aloittivat tilan remontin tammikuussa. Lattiat avattiin, laitettiin viemäröinnit ja…

 10. Tällä hetkellä Hyvää Suomesta -merkin ovat saaneet paahdettu, raakapakastettu sekä esikeitetty ja pakastettu kotisirkka. Ensimmäisinä Hyvää Suomesta -merkittyinä hyönteistuotteina kauppojen hyllyille saapuvat Entocuben kasvatetut Samu-kotisirkat.