Uutiset

 1. Turvetuotanto luvanvaraiseksi

  Muutos koskee kaikkia alle kymmenen hehtaarin turvetuotantoalueita, jotka ovat olleet toiminnassa uuden ympäristönsuojelulain voimaan tullessa vuonna 2014. Aikaisemman ympäristönsuojelulain mukaan alle kymmenen hehtaarin turvetuotantoalueelle ei pääsääntöisesti tarvinnut ympäristölupaa.

 2. Miika Lahnalampi vie järvelle kalastamaan

  Lappajärven laineille pääsee kalastamaan oppaan johdolla, sillä Miika Lahnalampi on aloittanut kalastusretkien järjestämisen. –Virvelit, vieheet ja pelastusliivit sisältyvät opastettuun kalareissuun, samoin kahvit ja vähän suolapalaa. Lue lisää Järviseudun Sanomista 26/2018.

 3. Frisbeegolfradalla voi jo pelata

  Lappajärven keskustaan on valmistumassa rata frisbeegolfia varten. –Heittoalustat ja korit asennetaan tällä viikolla. Opasteetkin tulevat lähipäivinä. Rata on kuitenkin jo nyt vapaasti pelattavana, kertoo kunnan vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela. Lue lisää Järviseudun Sanomista 26/2018.

 4. Etelä-Pohjanmaan ely-keskus on antanut Saarijärven kalastusseuralle luvan poistaa osan vesikasvustosta.

 5. Pohjanmaan poliisi tiedotti onnettomuudesta torstaina 9:27.

 6. Vimpelin Yrittäjät antaa Vimpelin positiivisimmalle henkilölle kunniamaininnan. Palkitseminen tapahtuu kesämarkkinoilla Saarikentällä 14.7. osana markkinaohjelmaa.

 7. Saarikentällä murtovarkaita

  Murtovarkaat ovat iskeneet kahteen otteeseen Saarikentän jokikioskille.

 8. Vanhojen kyläkuvien näyttely kirjastoon

  Vimpelin kirjastoon ollaan kokoamassa vanhojen valokuvien näyttelyä, johon kuka tahansa voi tuoda omistamiaan kuvia. Aikarajana on 60-luku. Näyttely on otsikoitu Vanhat kuvat puhuvat.

 9. Työttömien työnhakijoiden määrä Etelä-Pohjanmaalla toukokuussa jo reilusti alle 6000 henkilön.

 10. Metsätuholaisia Järviseudulla

  Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla on havaittu ruskomäntypistiäisen toukkia, hirvituhoja ja versosurmaa.