Kauhava + Kortesjärvi

 1. Kuntayhtymä Kaksineuvoinen on keskittämässä vuoden alusta kaikki lääkäripalvelut Kauhavalle. Muutos koskettaa Evijärveä, Lappajärveä sekä Kauhavan kaupunkiin kuuluvia Kortesjärveä, Ylihärmää ja Alahärmää.

 2. Ollinkankaan Puusepäntielle 2015 perustettu kettujen nahkontakeskus jatkaa toimintaansa tänä vuonna.

 3. Lapuan taidemuseossa on 9. syyskuuta asti nähtävillä muun muassa kortesjärveläisen Tuija Kankaan keramiikkatauluja.

 4. Näyttävää ilmakuvaa ottavat kuvauskopterit ovat viime vuosina yleistyneet hintojen laskettua. Katso video Kortesjärven keskustasta.

 5. Ilmailu palasi päiväksi Kauhavalle

  Lauantaina ensimmäistä kertaa järjetetyistä Wanhanajan lentopäivistä halutaan Kauhavalle toistuva ilmailutapahtuma.

 6. Kortesjärvi-Seura rakentaa tikashuoneeseen kesän aikana paanukaton, maalaa sen punamullalla ja tiivistää kivijalan.

 7. Eläinlääkäreiksi opiskelevat Hanna Männistö ja Reeta Vainio työskentelevät kesän ajan Järviseudun ja Kauhavan alueella eläinlääkäreinä.

 8. Mansikat yli kaksi viikkoa myöhässä

  Mansikkasato on vuorokauden alhaisen keskilämpötilan takia ainakin kaksi viikkoa myöhässä.

 9. Geologi Teemu Öhman on kartoittanut Leader Aisaparin hankkeessa kaikkiaan 37 Kauhavan ja Lapuan geologisesti merkittävää luonto- ja kulttuuriperintökohdetta. Niitä olisi Öhmanin mukaan mahdollista hyödyntää Suomessakin nousevassa geomatkailussa, etenkin jos niitä markkinoidaan osana…

 10. VIIME marraskuussa Etelä-Pohjanmaalla alkoi kaksivuotinen Varavoimaa farmarille -hanke, jota vetää lappajärveläinen hankepäällikkö Marja Lamminen. –Autan vaikeuksissa ja kriisissä olevia maatalousyrittäjiä. Tilakäynneillä pyrin selvittämään, mikä on johtanut vaikeaan…