Perintö ja tarinat esille!

Seitsemän sillan kulttuuripyöräilyn avajaispäivän ohjelmaan kuuluu myös perinteiset Yli-Lauroselan maalaismarkkinat. Kuva: Kulttuuriymparistomme.fi

Julkaistu:

Aihe:

Tunne perintösi, jaa tarinasi on Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teema Suomessa vuonna 2018. Juhlintaan voi osallistua yleisötapahtumissa ympäri maan. Vuonna 2018 vietettävä Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi on innostanut mukaan mahtavan määrän tapahtumia. Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääajankohtaa vietetään tänä vuonna Suomessa 3.–9. syyskuuta.

Osallistu tapahtumiin – Etelä-Pohjanmaalla pyöräillään kulttuurimaisemissa ja muistellaan tehdastyötä

  • Ilmajoella pyöräillään pitkin Kyrönjoen vartta ja vietetään Seitsemän sillan kulttuuripyöräreitin avajaisia lauantaina 8.9. Avajaisten kunniaksi reitin varrella on museoissa, yrityksissä sekä muissa kohteissa avoimet ovet ja monenlaista ohjelmaa.
  • Suojeluskunta- ja Lotta Svärd-museon muistelupajassa keskustellaan teollisuusympäristöistä ja Seinäjoen teollisesta työstä sekä muistellaan työtekoa alueen tekstiilitehtaissa sunnuntaina 9.9.

Katso kaikki tapahtumat.

Mainos

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin osallistuu vuosittain yli 20 miljoonaa ihmistä 50 Euroopan maassa. Teemavuodet ovat yhteisiä kaikille maille ja Euroopassa juhlitaan koko vuosi teemalla European Heritage: The Art of Sharing. Suomessa juhlitaan kuluvan vuoden aikana yli 400 eri tapahtumassa.

Kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on huomata lähiympäristön arvot ja nähdä kulttuuriympäristö voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä. Päiviä vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta. Suomessa kulttuuriympäristöpäiviä koordinoivat ympäristöministeriö, Suomen Kotiseutuliitto, Museovirasto, Opetushallitus ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry. Tänä vuonna keräämme ja tallennamme tarinoita kulttuuriperinnöstä yhteistyössä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.