4H:n säkkikeräys käynnistyy

4H:n säkkikeräys on työllistänyt nuoria jo vuodesta 1975. Kuva: Suomen 4H-liitto / Mikko Käkelä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Keräys toteutetaan Alajärvellä siten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen osoitteessa Sairaalantie 28. Säkit jätetään katoksen alle ja niiden määrä ilmoitetaan tekstiviestillä. Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat paikalliset 4H-nuoret, ja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön.

Keräykseen voi jättää Yaran 25 kg, 40 kg, 650 kg ja 700 kg lannoitesäkit ja lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi keräykseen kelpaavat Hankkijan, LantmännenAgron, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit. Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska he eivät osallistu keräyksen kustannuksiin.

Säkkikeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975. Näinä vuosikymmeninä on muovisia säkkejä saatu talteen yli 35 miljoonaa kiloa ja työllistetty tuhansia nuoria koko Suomessa.

Lisätietoa säkkikeräyksestä: www.4h.fi/reiluteko

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.