Vimpeli ei laske tuloveroprosenttia

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Taseen ylijäämä saadaan näillä näkymin katettua kuluvan vuoden tilinpäätöksessä, ja ensi vuoden alustavan tuloslaskelman mukaan päästään niukasti ylijäämän puolelle, mutta vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen muistutti ottamaan huomioon uuden kuntalain alijäämän kattamisvelvollisuutta koskevan sääntelyn tiukentumisen, erityisesti konserninäkökulman osalta. Lähivuosien epävarmuustekijöitä talouden osalta ovat erikoissairaanhoidon menojen kehittyminen sekä vielä neuvotteluasteella olevat työ- ja virkaehtosopimusneuvottelut. Ennustettua suurempi palkkaratkaisu vaikuttaa kunnan kustannuksia lisäävästi.

Kunnan talouden positiivista virettä siirretään kuntalaisten ja yrittäjien suuntaan hilaamalla kiinteistöveroja maltillisesti alaspäin. Yleistä kiinteistöveroa esitetään laskettavaksi 1,30:sta 1,10 prosenttiin ja vakituisten asuntojen 0,70:stä 0,65 prosenttiin. Muiden kuin vakituisten asuinrakennusten verotus säilyisi esityksen mukaan 1,30 prosentissa, kaava-alueen rakentamattomien tonttien 3,0 ja yleishyödyllisten yhteisöjen 0,0 prosentissa.  

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.