Hunajasadosta tulossa kohtalainen

Maritta Martikkala.

Julkaistu:

Aihe:

Hunajasadosta näyttäisi tulevan kohtalainen. Kylmän ja pitkän kevään takia sadon punnitseminen on kuitenkin yhä kesken.

Keskisato on Suomessa noin 40 kiloa pesää kohden. Etelä-Pohjanmaa ei ole hunajan pääsatoaluetta, vaan isoimmat sadot saadaan etelämmässä.

Mainos

–Sanotaan, että noille luvuille varmaan päästään. Alkukesä näytti ensin aika pahalta, ja monet ehtivät jo olla tosi huolissaan, että tuleeko kolmas huono hunajavuosi, mehiläishoidon neuvoja Maritta Martikkala Suomen Mehiläishoitajain Liitosta (SML) kertoi lauantaina Lappajärvellä Etelä-Pohjanmaan mehiläishoitajien kokoontumisessa.

Hunajantuotannossa toimitaan luonnon armoilla, sillä pääsatokasvien, kuten vadelman, apilan ja horsman sekä viljelykasveista esimerkiksi rypsin, ja mehiläisten kehityksen tulee sopia yhteen. Satoon vaikuttaa myös mehiläisten talvehtiminen. Loppukesästä ja syksyllä, kun pesät saadaan talvehtimaan oikein, luodaan pohja seuraavan vuoden hunajasadolle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.